Blaturile de cuarț sunt compuse prin amestecarea cuarțului natural măcinat ( in proportie de aproximativ 95% ) cu rășina polimerică.

Iată care sunt argumentele pro și contra ale blaturilor de cuarț care trebuie luate în considerare.

Lista argumentelor pro blaturilor de cuarț

 

  1. Este o opțiune care s-a dovedit eficienta.

Blatul de cuarț a fost una dintre cele mai populare opțiuni din Europa de mai bine de un deceniu. În Statele Unite, cuarțul este încă oarecum neobișnuit. Deoarece această suprafață combină calitățile de piatră și laminat într-un blat accesibil, oferă o opțiune versatilă pentru aproape orice bucătărie.

 

  1. Sunt disponibile mai multe opțiuni de culoare.

Practic orice culoare este o opțiune cu un blat de cuarț. Acest lucru o face o investiție rezonabilă pentru construcții noi sau pentru cei care își modernizează sau remodelează bucătăria.

 

  1.  Este o soluție de întreținere redusă.

Blatul de  cuarț este aproape indestructibil. Durabilitatea este atât de bună încât este una dintre puținele opțiuni de blat care pot avea o garanție. Deoarece nu este poros, există și mai puține preocupări sanitare cu această opțiune de blat.

 

  1. Rezistă la colorare și coroziune.

Datorită durabilității suprafeței, nu mai este necesară tratarea blatului. Blatul cuarțului rezistă în mod natural la lichide, uleiuri și coroziune.

 

Lista argumentelor contra blaturilor de cuarț

 

  1. Căldura dăunează cu ușurință blaturilor de cuarț.

 

Căldura excesivă va deteriora rapid un blat de cuarț. O tigaie fierbinte pe blat este suficientă pentru a-l deteriora. Protectiile pentru suprafetele fierbinti sau rafturile sunt un element indispensabil atunci când sunt instalate aceste blaturi.

 

  1. Pot fi destul de scumpe.

Blatul de  cuarț poate avea un cost ridicat pe metru pătrat iar montarea lui costa si ea. Acest lucru înseamnă că înainte de a achizitiona un astfel de blat, trebuie sa luati in considerare si costurile de montare și instalare.

Daca si pentru Dvs argumentele pro au castigat in fata celor contra, va asteptam la Rocas Decor pentru a va alege modelul de cuart cel mai potrivit pentru proiectul Dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *